Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Částečně máte pravdu, částečně ne.

Rozbory a prognózy existovaly již v ́89 i v dalších letech, nejznámější z autorů a šiřitelů byl např. doc. Waltr Komárek, jehož prezentace výsledků byla využita v "revolučním kvasu", ale pak byl odsunut do pozadí, protože nehrál do karet "profesoru" Klausovi nesmyslné aplikaci již v té době překonaného dřevního kapitalismu.

Pravdu máte v tom, že v nejvyšších sférách se projevuje absolutní nechápání současného vývojového trendu, ale to tak silně, až to bolí. V podstatě se přikládá do kotle a vyvíjí se tlak na rychlost vlaku a nehledí se na to, jak a čím je vlak naložen, pokud vůbec. Ano, stále se propagují nesmysly a dokonce i dnes občas registruji volání po "neviditelné ruce trhu" jako projev absolutní ignorace či neschopnosti chápat.

Nevím, jak dalece učitelé chápou zásadní změny celosvětového klimatu (nemyslím samozřejmě ekologii ani ovzduší) a jak jsou schopni to přenést do výuky, ale obávám se, že kdyby se někdo takový i vyskytl, byl by zablokován osnovami, pravidly a směrnicemi, takže spíš se žáci nic nového nedozvědí. A to nejspíš i na vyšších stupních vzdělávání, protože nechápání současnosti není výjimkou, ale spíš pravidlem. A ve vedení tohoto státu až obrovsky křiklavým.

0 0
možnosti

Tentokrát Vám dávám za pravdu pane Machačku.

0 0
možnosti
Foto

Jenom by mě zajímalo, kdy vlastně fungovala neviditelná ruka trhu?

0 2
možnosti
Foto

Když se ptáte, tak vyjadřujete "obdivuhodnou" neznalost triviálních záležitostí.

Přece ve svých počátcích, když ještě nebyl deformován dotacemi, subvencemi a regulacemi. :-)

0 0
možnosti
Foto

Vaše traktáty začínají připomínat blogy pana Janušky o justici

2 2
možnosti

K tomu nadpisu "mohou uvalit cla" podotknu slova pres. Trumpa: Jsem nejen pro "free trade", ale hlavne pro "fair trade"! A k te ferovosti ma Cina predaleko.

1 0
možnosti
Foto

Už to vypadalo, že jste analyticky přišel na něco světoborného... Ale zůstal jste tak nějak na půl cesty a namísto nadějných závěrů jste sklouzl do stěžování si na učitele a studenty, což je na jiné koleji problematiky. - To je stav dnešních ekonomické inteligence? Pak se nedivme, že se lidstvo opět řítí do ekonomické krize.

Škoda. Další "Kapitál" zkrátka nevznikne.

2 0
možnosti

Nevíte o čem je "Kapitál". Když odejmete dobový kolorit,tak tam chyba není.Vy jste ji tam někde našel ? Není nutno nic vymýšlet. Byli tady již mnohem větší myslitelé.

0 2
možnosti
Foto

Když jste něco vystudovaný ekonome v době komunismu napsal, tak také celé a pravdivé. Ono to zní takto: "Světová obchodní organizace (WTO) kvůli nezákonnému subvencování evropského výrobce letadel Airbus povolila Spojeným státům uvalit cla na zboží z Evropské unie, jehož roční dovoz do USA dosahuje 7,5 miliardy dolarů (zhruba 177 miliard korun). "

0 0
možnosti
Foto

Jo a ještě douška. Právě proto, že Evropská unie tím, že subvencuje letadla Airbus, hrubě porušuje trh. Proto, to uvalení cel.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........