Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Podobně jako se stalo slovo Skot, následkem chování některých příslušníků tohoto národa symbolem chorobné šetrnosti, nebo slovo Dán nálepkou opilců, stalo se i označení příslušníka cikánského etnika, dlužno podotknout, díky usilovnému snažení jeho členů, nálepkou pro člověka se sklony k drobným zlodějnám, kapsářů a lidí štítících se práce za mzdu. Stejně jako se mezi Skoty určitě vyskytují lidé rozhazovační, mezi Dány abstinenti, tak se i mezi cikány najdou výjimky. A ti někdy kolem roku 1971 rozhodli, že místo urážejícího slova cikáni si budou říkat Romové. Protože následníci cikánů povětšinou své chování nezměnili, tak se během následujících téměř 40 let označení Rom zase stalo hanlivým. Není proto divu, že se poctiví příslušníci tohoto etnika vrací k původnímu jménu, ze kterého se mezitím smylo to, co ho špinilo.

1 0
možnosti
RK

Asi nejlépe se s tím popasoval Ivo Jahelka ve své písni: ... občané cikánské národnosti, na korbě složili svoje kosti. Rakve co tam byly jim nevadily, Romové zpívali a rum pili... A každý si může vybrat.

1 0
možnosti
PT

P69e53t64r 46T97o89m17e42k

22. 10. 2019 11:45

To máte těžké. Žijeme v době, kdy důležitá, ale ne příliš chytrá individua, která vládnou i u nás považují za rasistické, když o někom řeknete, že je černoch. Celý život obdivuji ty černochy, kteří v něčem vynikají, hlavně v hudbě. Znám spoustu krásných černošek a taky spoustu ošklivých. Stejně jako je to u bílých. A to samé je s cikány. Svět se zbláznil. Takže pro mě. Ať žijí slušní černoši, běloši, cikáni, ....

4 0
možnosti
RK

Zapomněl jste na Vietnamce a Japonce, kupříkladu, ale jinak naprostý souhlas.

1 0
možnosti
BH

Peníze je potřeba rozdávat pouze za práci nebo čerpání zaplaceného pojištění. Veškeré sociálno řešit nepeněžne a případné nezaplacené pokuty řešit nucenou prací.

5 0
možnosti
BD

Bez práce nejsou kokáče říkali i za minulého režimu Ale restrikce jsou nesmysl. Kde se vytváří podmínky pro práci a vyžití cikánů ? Neznám . Kde je možná rekvalifikace ? Neznám.

Kde je možné důstojné bydlení Cikánů , Neznám .

Tady by lidé odsouhlasili i koncentrační tábory s nucenou prací v lomech a sterilizaci cikánských žen. Jsme rasisté !

0 4
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........