Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I55v38a85n 21M36a71r44e54k

17. 11. 2019 20:44

Karma pane Dvořáku. R^[>-]

2 0
možnosti
Foto

Ne to nejsou aktivisté, ale revoluční demokraté.

0 0
možnosti
Foto

J13i82ř59í 14K89a35r81b70a97n

17. 11. 2019 19:27

Pletete si dojmy s pojmy. Demonstrovat proti politikům, třeba i řádně zvoleným, patří k základním lidským právům ve všech tradičních demokraciích. Je to součást demokracie. Problém mají takoví demonstranti jedině v Rusku nebo Číně. Ale možná že právě tyto dvě země jsou pro vás vzorem demokracie, to by mnohé vysvětlovalo.

2 2
možnosti

Nedivím se Vám ani průzkumům, jen tu interpretaci oné nespokojenosti se současností vidím trochu jinde. Je daná především těmi, kteří rozdělili a rozdělují společnost na členy KSČ a nečleny na základě principu kolektivní viny. Tito lidé, kterých tu máte nejen na MFD přehršel se sice hlásí k étosu 17. listopadu, kde zaznělo nejsme jako oni, ale transparentně tento étos denodenně porušují. Ti dnešní třicátníci jsou v tom "nevinně", tomuhle dělení společnosti podlehli poměrně masivně. Netuší, že jejich předkové stáli za KSČ v roce 68 v drtivé většině, a netuší, že okupací Brežněv pro ně komunisty odepsal definitivně už tehdy. Vůbec jim nevadí, že oni jsou těmi, kteří narušili étos 17. listopadu a jsou vskutku jen těmi komunistickými politruky. Prostě se tak chovají. Nedivte se tedy, že netuší, co demokracie skutečně znamená. A tuto společnost prostě otravují. Domnívají se, že jsou demokraty - nejsou.

Oni jsou zatíženi minulým režimem a způsoby chování v něm. Ti mladí se demokracii naučí zjevně až tehdy, až ti, kteří s takovým dělením společnosti nesouhlasí - vymřou. Neznají svoji vlastní skutečnou historii.

A pak je tu celosvětový trend. Dva američtí novináři ho popsali v knize Jak umírá demokracie a probíhá podle nich v USA od aféry Watergate a spočívá v tom, že protivné strany používají prostředky k dosažení moci jakékoli. Totéž je i u nás ze strany tzv demokratů a totéž vidíte od milionu chvilek. Ostatně příklad, který uvádějí z doby války jihu proti severu by vyvolal u Halíka či Schwarzenberga s jeho Benešem v Haagu doslova osypky. Zrušené otroctví bylo pro obnovní státu ve jménu koexistence tamních stran obnoveno. Když Jegim Fištejn včera žvanil o nějaké kultuře v politice, musel jsem se doslova smát. Ale ono je toho daleko více. Nejen milion chvilek netuší, co je to právní stát a stran ekonomiky se domnívají, že v době transformace se bohatne podvody. Ne - nejsou zákony a proto je nelze soudit. Kdo neměl vůli, se také ví.

0 0
možnosti
Foto

řádění klacku v ruce tzv. demokratů, zvaného 17.Listopad, pozorujeme již druhý den, ale zatím se jim moc nedaří. Zítra jim zůstanou jen holé ruce a pocit trapnosti Rv

4 3
možnosti

To Rudé právo mi nepřipomínají demonstranti, ale ti co je označují za nepřátele demokracie (změna je jen v tom, že v RP byli dehonestovánií nepřátelé socialismu).

4 3
možnosti
Foto

J14i14ř23í 49K32a28r73b30a26n

17. 11. 2019 19:19

Dobře si vzpomínám - "nenecháme si od nějakých výrostků a chuligánů rušit klid na práci" ... :-)

0 1
možnosti
Foto

Tolik slov a o ničem.

6 1
možnosti

Já si to zase nemyslím. I Váš názor ale akceptuji. je Váš !

6 0
možnosti
Foto

J83i62ř93í 50K49a27r86b39a25n

17. 11. 2019 13:32

"Máme kontrolovanou svobodu tisku a hledají se metody,jak vše omezit. Existují dobrovolní cenzoři,kteří napadají každý názor,který se jim nelíbí. Ale odpovídají jen naučenými frázemi bez akceptace reality. Asi by rádi i někoho práskli a dnešní boj s Babišem jim ukazuje,že to je možné.. Jde o úžasnou ukázku fízlování a práskání " těm nahoře"..případně aktivistům do Bruselu."

Promiňte, trochu jsem to nepochopil. Kdo kontroluje svobodu tisku? Kdo jsou ti dobrovolní cenzoři, kteří napadají názory jež se jim nelíbí? A co si pod tím napadáním lze představit? Pokud někdo s něčím nesouhlasí a na rovinu to řekne, to je to napadání? Rádi by někoho práskli - no to je opravdu nepříjemná představa, práskač kam se podíváš. Ale podle vás, pokud si někdo myslí že byl porušen zákon a nahlas to řekne, to už je práskač? Tak to jsem klidný, to jsem asi práskač i já :-)

1 1
možnosti

Je i zde mnoho diskutujících,kteří by byli rádi těmi cenzory. Jejich pravda je ta jediná. Práskač je ten,který zneužije zákon podle svých podivných představ. Celý soudní systém pracuje podle takových pravidel.

5 0
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........