Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Chcete tedy moderní socialismus, kde lidé budou otroky inteligentních počítačů, které jim budou dávat povely, co mají dělat? Nebojíte se, že ty počítače nakonec zjistí, že lidi nepotřebují? Každopádně to není vize svobody, ale vize další totalitní diktatury, možná ještě horší, než byla ta předchozí komunistická. Ale je fakt, že jsou mnozí, jimž se po takovéto diktatuře stýská.

0 0
možnosti

I37v95o 81Ž91á92č61e97k

26. 1. 2020 21:32

Démonizace počítačů je pitomost. Počítače dělají jen to, co od nich lidé chtějí. Kolem tzv. umělé inteligence je humbuk, ale i to je jen software.

0 0
možnosti

Tentokrát to už opravdu, ale opravdu, musí vyjít, že.:-)

0 0
možnosti
Foto

Myslím, že obě chtění, popsaná v titulku, se nijak nevylučují. Spíše naopak.

2 0
možnosti
Foto

Volný trh je základ motivace.

3 0
možnosti

Co to je dnes volný trh ? To již 100 let neexistuje. Skončilo to válkou na začátku 20 století. Ani na trhu na náměstí již není žádný volný trh. I ten se kriminalizuje pomocí daňových pravidel.Celý daňový systém popírá možnost existence svobodného ( volného) ̈trhu Proberte se do reality dneška.

0 0
možnosti

J42i42r36i 44B14o26r

25. 1. 2020 17:11

Vizionář.

0 0
možnosti

I82v47o 40Ž26á81č55e25k

25. 1. 2020 16:35

No, já jsem také mladý neználek, je mi teprve 61. Ale asi ještě nejsem úplně senilní, protože ten nedostatek nebo nedostupnost všeho možného si dobře pamatuji.

Hlavní problém socialismu (jak toho starého, tak toho "moderního") spočívá v tom, že zbavuje lidi motivace. Proč bych se honil, když při práci "lážo-plážo" na tom nebudu o moc hůř než ten, kdo maká jako šroubek. Proto socialismus ekonomicky upadá. Pomalu, plíživě, takže si toho lidé hned nevšimnou.

7 0
možnosti

Ona už by moderní strojová totalitní diktatura zajistila motivaci: nebudeš se snažit, budeš vaporizován. Sledování na každém kroku, odměna za plnění stanoveného plánu, tvrdé tresty za malou snahu (počítač pozná, když se nesnažíte, zná vaše možnosti). Vypadá to dost děsivě, že? Takový Orwellův svět... Jenže autor tohoto blogu přesně o tomhle psal, že by rád zavedl, a dokonce to nazývá "moderním socialismem".

0 0
možnosti

P26e48t61r 31B65u24r17i92a72n

25. 1. 2020 16:12

Nepodmíněný příjem ...daň z robotů...socialismus...;-D

3 0
možnosti

Jak chcete fincovat společnost,kde budou robotizované systémy vyrábět i sloužit 24 hodin denně.? Jedinou možností je vytvořit úplně jiný systém bez nadvlády finančních institucí. Ty společnost tisícíletí nepotřebovala a nepotřebuje ani nyní.

0 0
možnosti
Foto

Slov hodně, myšlenka žádnâ

10 0
možnosti
Foto

Mezi socialismem a chudnutím je přímá úměra. Čím více socialismu, tím rychlejší chudnutí.

Trochu mě to evokuje příměr, jako kdyby někdo chtěl pomoci otrokům tím, že bude brát otrokáři jeho výnosy a přerozdělovat je mezi jeho otroky a otrokům dá právo podílet se na přerozdělování bez ohledu na to, jestli pracují nebo nepracují.

Přitom jediná a správná pomoc je opustit koncept otroctví a vyzkoušet jiný způsob kooperace mezi lidmi. V dnešní době to znamená opustit koncept násilného donucení a vyzkoušet si koncept dobrovolných vztahů.

9 0
možnosti

Splácal jste páté přes deváte a vytvořil tak z blogu neuvěřitelný chaos. Jediný nadpis je jakž takž srozumitelný a na ten vám odpovídám, že žádný socialismus tady opravdu nechci.

Ani moderní, ani národněsocialistický, ani žádný jiný.

9 0
možnosti
Foto

Nechcete, ale bohužel už ho máte. Existuje totiž nová dynamická definice socialismu:

Socialismus je systém institucionalizované agrese vůči svobodnému přivlastňování.

2 0
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........