Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PD

Blbinky z Číny byly tak levné protože vláda platila poštovné, což už letos skončilo.

Peníze za ty tretky Čína používá k nákupu perspektivních firem s patenty.

Když chcete vyrábět v Číně, polovinu firmy musí vlastnit Číňan(vč trezoru s patenty a know how) - ostatní si ukradnou ve světě.

0 0
možnosti
BD

Milý Pavle !

Čína funguje značně jinak,.než si myslíte. Dříve se říkalo,že vše kopíruje a neplatí patenty. Dnes ty patenty prodává. To,že určité strategické společnosti musí mít 51 % majitele z Číny je trochu správně ,ale více jde o 51 % vlastnictví státu. Dnešní stav povede k dalšímu zespolečenštění malých firem. U nás vůbec nemáme žádný plán.co podnikat s krachujícími společnostmí. Naše větev je již tak naříznuta,že nám hrozí dost drsný pád. Čína má 1,5 miliardy obyvatel plus mnoho zahraničních zájemců o práci. Takový stát opravdu může fungovat i dost uzavřeně před světem.Nyní nastává další fáze jejich expanze do Evropy a dalších světadílů. Potraviny jsou strategickopu surovinou.

0 0
možnosti
Foto

;-) Tričko s potiskem. Cena vč. veškerých nákladů (i za dopravu) dvě koruny. Na pultu? Devadesát. Kontejnerem třeba z Hong Kongu.. Kolik se jich vejde do kontejneru? Tak se dělá byznys;-) Za kolik totéž pořídíte odjinud? A tak je to smnohým jiný sortimenetem. O reklamách na ně ani nemluvě. Třeba i na ,,chytré" tlf., tablety, a to i špičk. značek. Neběží někomu zrovnai v tomto okmžiku na cosi z toho upotávky na displeji?8-o;-)

0 0
možnosti
Foto

Je úplně jedno kdo, kde a za kolik to vyrábí. Důležité je, že když to někdo chce, tak si to jednoduše koupí. To je základ blahobytu.

1 0
možnosti
MK

M90i60l55a22n 19K67e10s47l

25. 4. 2020 19:16

Není to tak dávno,co jsme jezdili na trhy do zahraničí.Vždyť na nákup do Polska organisovaly cestovky dokonce zájezdy.Tam si nás prodejci velmi vážili. Ceny mírné obsluha vstřícná,dokonce i češtinou hutorili.Nikomu nevadilo,že ve vynikajících klobásách je sůl na silnice,zblajzl je.Ta naše republika je tak malá,že nikdo to nemá do zahraničí daleko.Bude to pro kupujícího trochu komplikované,ale dá se na tom vydělat.Kupci i prodávající vydělají,náš stát prodělá.Myslíte,že stát v čele s obchodníkem takovou blbost udělá?

1 0
možnosti
JS

Ale, ale... Ta sůl byla výjimka. Podstatné bylo, že polská vláda pro své zemědělce vybojovalo podstatně lepší podmínky než vláda ČR pod vedením pana KLAUSE.

0 0
možnosti
JT

J44i50r50i 77T85i25c82h30y

25. 4. 2020 18:07

Skoncovat s nevyhodnym obchodem s Cinou zacaly USA, musi se pridat jinni, Cesko to nevytrhne. Bude to tezke, kdyz takova surovinova kolonie Ciny a ji podobni se nepridaji.

1 0
možnosti
JS

Pouze bych dodal, že USA chce stáhnout výrobu z Číny zpět do USA.

0 1
možnosti
Foto

Proč již v rámci EU není zaveden jednotný postup ?

Proč zdejší orgány mohou beztrestně lhát a vykládat něco o pokynech z Bruselu ?

Zdroj: https://bedrichdvorak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=750348

.. a v čem lžou místní orgány???

1 1
možnosti
BD

Že máme haromizovaný právní systém se zeměmi EU. A také daňový,sociální a zdravotní. Zvláště v ceně léků vynikáme v krádežích. Též o nevytvoření stomatologické mafie od surovin až po přístroje.

0 0
možnosti
Foto

Základem lidského štěstí, bohatství a svobody je volný trh. To znamená neregulovaná výroba, obchod a trh práce.

3 1
možnosti
Foto

To sice může být pravda, otázka zní, proč se neprosadila už tak v pravěku.

0 1
možnosti
VB

Poučný je web MZ ČR - škodlivé výrobky, např. červený smalt. hrnek s bílými puntíky, kadmium - vysoce toxická dávka, která z vás udělá zpravidla chronic. pacienta, poškození ledvin a jater. Výrobce "neznámý" - ptám se, jak může náš prodejce přijmout zboží bez neznámého (nebo až moc známého) výrobce?

6 0
možnosti
Foto

Připomínám případ, který se řadí mezi Nové pověsti české. Leč - stal se v době budování reálného socialismu:

Do Itálie byl vyslán náš zástupce (PZO), vybavený štosem bankovek, aby nakoupil pěkné italské boty, vždyť i socialistický člověk může být hezky obut.

Vrátil se s balíkem bot. Šly na dračku. Jenže časem se začaly množit reklamace, že obuv se jaksi začíná rozlepovat a rozpadat.

Po průzkumu dané obuvi se zjistilo, že se jedná o boty do rakve, vyrobené z papíru, leč krásně vyvedené.

Takže obuv za babku. Kam byl odkloněn rozdíl v ceně, jsem nezkoumal.

Můžeme naivně předpokládat, že naši nákupčí nejsou zbožíznalci a nedokážou kvalitu zboží posoudit. A nebo ... ;-(

0 1
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........