Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Poslušně hlásím, program KM splněn do puntíku.

0 0
možnosti

Existují dvě díla a mají mnoho podobného. Bible a Kapitál K. Marxe. Číst se to nedá - nutno studovat. To dělá málokdo, nicméně to nezabraňuje - K širokému vyjadřování se. Pak nejrůznější komentáře u piva, vytrhané citáty dle potřeb - Lidová klasika . Můj zevšeobecňující názor :

1) Věřícími jsme všichni. I ten, kdo nevěří - Věří tomu, že ničemu nevěří ...

2) Kapitál svou hodnotu určitě má - Podíl levice na zlepšených podmínkách, viz ZP.

V určitém slova smyslu i socialismus lze chápat, jako sociologicko - politický, laboratorní pokus. Rovněž je cenný. Poznáním, že je nereálný a škodlivý. V podstatě vyšší forma vykořisťování neexistuje. Ani to fungovat nemůže - to není jeho posláním. Rolí státu není něco vlastnit ! Pokud si něco přivlastní - logicky k tomu potřebuje správce - vlastníka. Prototyp přirozeného hospodáře je nahrazen všelidovým vlastníkem. Ten má v sobě stále zakomponované ty prvky přirozenosti. Hájí především zájem vlastní ... (Pomyslné hrábě v rukou) ...

K. Marx si toho byl vědom a tak stanovil potřebu - Výchovu "Nového člověka". Takového, který bude mít primární potřebu, aby nejprve byly uspokojeny potřeby všech ostatních a on stál jako poslední. Když to přeženeme - Chudoba se prostě vymýtí tak, že VŠICHNI ! - Budou mít nadprůměrné důchody a příjmy ! Logicky pak, ten, kdo byl určován jako poslední - Už bude opět stát na místě prvním ! No a už jsem opět u Bible ! Ta to má ošetřeno skutečně lépe ! ... :-)

1 1
možnosti
Foto

Vlastnictví je fikce. A proto se honíme za přeludy.

0 0
možnosti
Foto

Naopak, je třeba posílit vlastnická práva a zprivatizovat veškerý státní majetek a služby, které poskytuje. Veškeré potřebné instituce pak rozvíjet na bázi dobrovolnosti, tj, na volném trhu.

Každý bod o kterých píšete, by nás uvrhl do totality kde by si podávaly ruce chudoba s represí.

2 1
možnosti

Myslete zprivatizovat tak geniálně jako vodárny.... Fakt dobře nápad ;-D

3 2
možnosti
Foto

Koukám, že zřejmě soutěžíte s Ing. Januškou, kdo napíše větší pitomost

5 1
možnosti

Když uveřejním nějaký historický dokument- to je pitomost ?

Jen dokazuji,že komunistický manifest po více jak 100 letech již v Bruselu pochopili.

0 0
možnosti

Někteří lidé, aby rozuměli dnešnímu světu, musí si jej drasticky zjednodušit. Rozlišovací schopnost těch, co mají volební právo, je leckdy zoufale ubohá.

3 0
možnosti

Současný systém voleb je nesmysl Volit se může tam, kde lze něco nějak ovlivnit silou voličů..

1 0
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........