Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AM

A21d13a58m 14M93a20l22ý

5. 8. 2022 13:28

Máme se po všech stránkách lépe. Někteří to popírají.

A mohli jsme se mít ještě líp, kdyby jsme tu ten socialismus neměli (příklad rozděleného Německa je velmi výmluvný)

0 0
možnosti
VF

Pro pamětníky:

Víte, kdy u nás bude komunismus? Až budeme říkat zlatý socialismus.

1 0
možnosti
JK

Dnes máme žehrání starých dědků jak, když byli mladí, byla tráva zelenější.

Za 1. republiky si stěžovali, že za císaře, to byl jinačí pořádek.

4 0
možnosti
JM

J41a48n 54M69a22r54e88k

4. 8. 2022 23:52

Po válce, pamatuju se, se říkalo: "Todle nebylo ani za Hitlera." Dnes se fnuká, že "todle nebylo ani za bolševika..dyt rohlík tehdy stál kačku pade a pivo teklo proudem takřka zadarmiko"...Dnes se fnuká, že za Babiše bylo líp" (tohle Čechům nikdy neodpustím i když chápu, že Čechům je šuma fuk, co jim odpustím a co ne), a za nějaký čas se dozvíme, že to či ono nebylo ani tehdy a tehdy. Jak mi t připomíná slova básně, kterou jsme museli jako poslušní žáčci šprtat zpaměti..."Nyní národa mého je rakev..."

1 0
možnosti
Foto

A víte, kdy skončilo budování socialismu? Když už měli všichni všeho dost. ;-D

11 0
možnosti
Foto

Často tady hloupě trolujete, ale někdy reagujete vtipně. R^

Já jsem toho československého socialismu měl dost už v roce 1977 a hlavně jsem tehdy nevěřil, že se to brzo změní, a nechtěl jsem strávit většinu života v tom systému, a proto jsem v roce 1977 emigroval. Nikdy jsem své emigrace nelitoval.

0 0
možnosti
JB

J83i18r71i 40B52o23r

4. 8. 2022 15:43

Jednou komunista, vždycky komunista. Po takových výlevech si vždycky vzpomenu na výrok pana Rambouska. "Dobrému komunistovi utrhnout nohu a toho špatného s ní umlátit" Rv

7 1
možnosti
JL

Někdy je lepší držet se jednoho tématu - tak například titulek: ovšem že nikde žádný komunismus nebyl, to byl jen marxistický sen, pokus realizovat starý archetyp blaženosti pro všechny-zlatý věk, o němž věděl už Buddha, lidi věřili, že Zlatý věk byl a od té doby je to horší a horší před 2500 roky. Ten pominul a lidi od té doby o něm sní. Socialismus je možno vnímat jednoduše jako režim, kde se vláda stará o nižší i neproduktivní skupiny obyvatel, aby nemusely žebrat či bydlet pod mostem. Nějaká mladá architektka na ČRo vypráví o tom, jak se budou obnovovat zničené budovy na Ukrajině, v Mariopolu a jinde. Nějak přitom i s moderátorkou děvčata zapomněla, že to okupovalo Rusko a obnovovat tam budovy samozřejmě mladá paní bude moci, když se domluví s Rusy, třeba jí to dovolí. Pochybuju, že Rusko ustoupí z toho, co dobylo, bylo by to totiž přesně proti putinovské logice, že co bylo ztraceno, musí zase Moskva dobýt zpět.- A Číňani na Ukrajině? To je hodně divné. Teoreticky to možné je, že se do toho nějak zapojí - pak by ovšem to bylo pokračování korejské války či vietnamské. Důkaz, že se lidi moc nepoučili za 70 let. Doba je zajímavá: mimo válka USA-Čína nám tu ještě nezmizela hrozba Izrael kontra Írán. Jen jedna z těch válek úplně stačí.

2 1
možnosti
BD

Uvidíme !

Čína má svůj potenciál připraven.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS