Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Rád anebo nerad. Ne každej rus byl, anebo je neřád. Leckde se i z rus. minorit staly až majority. I po světě. Převážně ovšem z rus. emigrantů, a to nikoli negramotných, či primitivních.

0 0
možnosti
Foto

Stupńování přídavných jmen: DOBRÝ, LEPŠÍ, NEJLEPŠÍ, SOVĚTSKÝ. To byl prastarý vtip, ovšem vycházející z dobové reality u nás v oněch časech ražené;-)

0 0
možnosti
PD

ťoplyj, očeň ťoplyj, maxim gorkij

2 0
možnosti

"Důležité informace ze všech oborů najdete na Webech v Rusku." ,,,;-D,,,

5 0
možnosti
MB

Nemám rád ruský jazyk. Důvod jednoduchý, dříve němčina jako symbol nadřazenosti - - nyní tedy azbuka. Dodnes jsem nepochopil, co dobrého k nám z Kremlu přišlo? Po r. 1968 na studiích. Patřilo k dobrému obrazu žáka, aby i propadal. Byl jsem v Brně, komedie, dost podobné jako s hercem Kodetem. Abych byl omilostěn, tedy "trest". Navštívit ruskou knihu a očíst Čapájeva. (Mj., naproti hl. nádraží). Vše vrcholilo vyprávěním obsahu před třídou. Zábavy kopec

Doma knihovna rodičů napěchovaná ruskou literaturou, očetl jsem věše. Jde o přímý odraz tamních poměrů, jsou v úzké vazbě! Gogol inspirován Puškinem na cestách - Revizor Chlestakov. Klasika ustrašenosti před domnělým úředníkem, tedy korupce a podstrojování . Platí dodnes ...

Později jsem SSSR osobně navštívil a nelituji. Obrovský záběr cesty - Moskva-Volgograd-Dubovka. Ustálil na názoru. Absolutně nemám problémy s ruským člověkem, skutečně je družný. I digi hodinky z NDR - jsem vyměnil za 2 kg Pobědy. (Vsjo balšoje). Šťastný mládežník mne ozářil zlatým zubem! Problémy mám ovšem - s jejich režimem. Klasiko imperiální a zaostalá země. Nesmírně agresivní a rozpínavá. Jsou to jejich tradice, tamní člověk za to skoro nemůže - má to v krvi. Nu a vedení jej k tomu sofistikovaně vede. Číst jejich zprávy nemá smysl - Propaganda a lži. Jak pravdivé dodnes - "Mráz přichází z Kremlu" ... :-)

2 0
možnosti
JK

V totalitním státě je kultura pořízena vůli vůdce totálně. Politická mediální vystoupení oddaných šiřitelů vůdcovi vůle jsou pouze jedna velká lež. Prostě umíte jazyk, ve kterém se lže nejvíc na světě a o chybný překlad rozhodně nejde, i když nám to podsouváte. Díky Putinovi klesá zájem o to mluvit a učit se rusky a pokud to bude trvat déle, propadne se ruština na úroveň regionálního nářečí. Je otázka pro kolik lidí je vlastně ruština mateřštinou, protože národy Ruska mluví svým jazykem. https://cs.wikipedia.org/wiki/%C3%9A%C5%99edn%C3%AD_jazyky_Ruska.

Otevřeně se mluví o rozpadu Ruska po Putinově éře zla na jednotlivé svobodné státy. To odsune ruštinu jako hlavní úřední jazyk na druhou kolej. No a pak budete umět zajímavé minoritní nářečí. ;-D

2 0
možnosti
Foto

Vidím to naprosto jinak. A pokud se domníváte, že v Rusku je toho v informacích více než u nás (bez cenzury), tak ro musí být totální fanatismus A by se to nepřeneslo jednou ani k nám, tak se přimlouvám za následující konto, kam už Češi poslali miliardy (!!!) korun:

Velvyslanectví Ukrajiny uveřejnilo účet u ČSOB, kam lze posílat příspěvky, které budou:

Za shromážděné finanční prostředky zastupitelský úřad Ukrajiny vybere obranný materiál ve spolupráci s obrannými experty a zástupci Obranné sekce Hospodářské komory ČR a Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu ČR.

V koordinaci se státními orgány, HK ČR, AOBP a ukrajinskou ambasádou bude zajištěna zákonem určená administrativa a následná logistika dodání. Zdroj: https://www.facebook.com/UkraineEmbassyinCzechia/

Číslo účtu je: 304 452 700/0300

3 0
možnosti
PK

Mnoho lidiček světa miluje ruskou klasickou muziku a literaturu a nějaké urážky to sotva změní, bo nemají se současným režimem RF co do činění.

No ale co se týče AJ a RJ, to je horší, ruština se my vypařila a v případě AJ s vámi nesouhlasím, ale už nedovedu oba tyto jazyky porovnávat, jak to činíte vy.

0 0
možnosti
Foto

Vám se vypařila i čeština :-/;-D

3 0
možnosti
ST

Co to je? 8-o Tak toto je tedy bizár...

7 0
možnosti
PD

není od věci se takhle po ránu od srdce zasmát...hned je ten den veselejší

4 0
možnosti
EK

Telepatické předávání informací kvantovým systémem? Pomocí bukvic? Buďte na něj hodní, je to blázen.

5 0
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........